PLASTILĪNA recepte un BURTI

Taisiet plastilīna burtus! Ļauj bērnam izvēlēties kādu no grāmatas “Puiku alfabēts” stāstiem – izlasiet stāstu un kopā uztaisiet gan burtu, gan kādu no stāsta tēliem.

Plastilīna nodarbei lieliski var izmantot arī darba lapas – bērns izveido no plastilīna bumbiņu, slieku vai jebkādu citu formu un uzspiež uz krāsojamās lapas, veidojot burta formu. Atceries, ka sīkai motorikai ir liela nozīme bērna domāšanas un valodas attīstībā, tā palīdz attīstīt smadzeņu daļu, kas atbild par runu un rakstītprasmi!

Ja mājās nav plastilīna, to var pagatavot kopā ar bērnu mājas apstākļos. Receptes plastilīna pagatavošanai internetā var atrast daudz un dažādas, mēs mājās, pateicoties attālinātajām mācībām, esam izmēģinājuši šādu:

 1 glāze silta ūdens
~2 glāzes miltu (miltu daudzums jāskatās pēc konsistences, mums aizgāja mazliet vairāk kā 2 glāzes)
 1 ēdamkarote augu eļļas
 1/2 glāze sāls
 1 ēdamkarote citronskābes (var arī nelikt, bet citronskābe plastilīnam rada asu garšu, tāpēc, ja satraucies par mutē likšanu, tad vairāk par 1x nogaršot negribēsies)
 pārtikas krāsviela

Ūdenī iejauc sāli, citronskābi, lai izkūst, un pievieno miltus. Mīci līdz iegūsti viendabīgu masu. Ja masa ir ļoti lipīga, pievieno vēl miltus. Beigās pievieno eļļu un pārtikas krāsvielu, izmīci. Plastilīnu glabā ledusskapī noslēgtā traukā vai arī ietītu pārtikas plēvē, vai var ļaut arī sakalst 🙂

Komentāri:

Raksti komentāru:

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *